វិធី ៥ យ៉ាង ក្នុងការច្នៃផ្សិតឱ្យទុកបានយូរ
អ្នកអាចទុកផ្សិតស្រស់ៗ ក្នុងទូរទឹកកកបានក្នុងរយៈពេលពី ៧ ទៅ១០ថ្ងៃ ហើយប្រសិនបើផ្សិតនោះ ត្រូវបានហាន់ហើយ ពី៥ ទៅ ៧ ថ្ងៃប៉ុណ្ណោះ វានឹងខូចប្រើការលែងបាន។ អ្នកគប្បីធ្វើការច្នៃផ្សិតឱ្យទុកបានយូរ សម្រាប់បំពេញតម្រូវការបាននៅពេលក្រោយបាន តាមវីធី ៥ យ៉ាងគឺ ៖ ផ្សិតក្រៀម ផ្អកផ្សិត ផ្សិតចំហ៊ុយ និង ផ្សិតរំលីង។
អ្នកអាចរំលីងផ្សិត ដូចជាការរំលីងសាច់ដែរ តាមដំណាក់កាលខាងក្រោម៖
- លាងផ្សិតឱ្យស្អាត
- ដាក់ខ្លាញ់បន្តិចចូលទៅក្នុងខ្ទះ រួចរំលីងផ្សិតឱ្យស្ងួត
- ទុកវាឱ្យត្រជាក់
- ធ្វើការគ្របទុក។
*ប្រសិនបើអ្នកអនុវត្តន៍តាមវិធីខាងលើ អ្នកអាចទុកផ្សិតនេះប្រើប្រាស់រហូតដល់ ចាប់ពី ៦ខែ ទៅ៩ខែ។
អានបន្ថែម៖
ផ្សិតក្រៀម
- លាងផ្សិតឱ្យស្អាត
- ត្រាំក្នុងទឹកអំបិលដែលកំពុងពុះរយៈពេល ៥នាទី
- ត្រងច្រោះហើយដាក់ហាលថ្ងៃឱ្យផ្សិតស្ងួតល្អ
- ទុកនៅកន្លែងស្ងួត គ្របការពារស្រមោច និងសត្វល្អិតផ្សេងៗ ជាការស្រេច!
ផ្អកផ្សិត
ខាងក្រោមជាដំណាក់កាលក្នុងការធ្វើផ្អកផ្សិត៖
- លាងផ្សិតឱ្យស្អាត
- រៀបចំល្បាយទឹកអំបិល (ទឹកមួយលីត្រ អំបិល៩០០ក្រាម)
- ដាំល្បាយទឹកអំពិលនោះឱ្យពុះ
- ដាក់ផ្សិតចូលក្នុងទឹកពុះរយៈពេល ៨ នាទី រួចយកចេញពីភ្លើង
- យកទៅចាក់ក្នុងពាង ឬក្រឡតូចល្មម ឬកំប៉ុង ហើយគ្របឱ្យជិត កុំឱ្យប៉ះពន្លឺ
ការធ្វើបែបនេះ អាចឱ្យអ្នកទុកប្រើប្រាស់បាន ៦ ខែ។ នៅពេលណាអ្នកចង់ទទួលទានផ្សិតនោះ អ្នកត្រូវបន្សាបអំបិលសិន ដោយគ្រាន់តែដាក់ពន្លិចទៅក្នុងធុងមួយដែលមានទឹកស្អាត។
ខាងក្រោមជាដំណាក់កាលក្នុងការធ្វើចំហ៊ុយទុក៖
- លាងផ្សិតឱ្យស្អាត (កាត់ជាជំរៀកៗប្រសិនបើផ្សិតនោះធំ)
- លាយទឹកស្អាតកន្លះលីត្រ ជាមួយទឹកក្រូចឆ្មា( ចំណុះ ១កូនស្លាបព្រាកាហ្វេ) ឬទឹកខ្មេះ (ចំណុះ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ) សម្រាប់ចំហ៊ុយផ្សិត ដើម្បីរក្សាពណ៌ផ្សិតឱ្យល្អ
- របៀបចំហ៊ុយ៖
ផ្សិតចំហ៊ុយ

- លាងផ្សិតឱ្យស្អាត (កាត់ជាជំរៀកៗប្រសិនបើផ្សិតនោះធំ)
- លាយទឹកស្អាតកន្លះលីត្រ ជាមួយទឹកក្រូចឆ្មា( ចំណុះ ១កូនស្លាបព្រាកាហ្វេ) ឬទឹកខ្មេះ (ចំណុះ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ) សម្រាប់ចំហ៊ុយផ្សិត ដើម្បីរក្សាពណ៌ផ្សិតឱ្យល្អ
- របៀបចំហ៊ុយ៖
- ចំហ៊ុយរយៈពេល ៥នាទី (សម្រាប់ផ្សិតទាំងមូល)
- ចំហ៊ុយរយៈពេល ៣នាទី និង ៣០វិនាទី (សម្រាប់ផ្សិតដែលបានពុះជាពីរកំណាត់)
- ចំហ៊ុយរយៈពេល ៣នាទី (សម្រាប់ផ្សិតដែលបានពុះជាច្រើនកំណាត់)
- ធ្វើការគ្របទុក។
ផ្សិតរំលីង

- លាងផ្សិតឱ្យស្អាត
- ដាក់ខ្លាញ់បន្តិចចូលទៅក្នុងខ្ទះ រួចរំលីងផ្សិតឱ្យស្ងួត
- ទុកវាឱ្យត្រជាក់
- ធ្វើការគ្របទុក។
*ប្រសិនបើអ្នកអនុវត្តន៍តាមវិធីខាងលើ អ្នកអាចទុកផ្សិតនេះប្រើប្រាស់រហូតដល់ ចាប់ពី ៦ខែ ទៅ៩ខែ។
អានបន្ថែម៖
http://www.wikihow.com/Preserve-Fresh-Mushrooms
http://frugalliving.about.com/od/storingfoods/qt/How-To-Store-Mushrooms.htm
http://www.eatbydate.com/vegetables/fresh-vegetables/mushrooms/
Comments
Post a Comment